Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

We hebben weer een pup

Afgelopen twee jaar hebben we aardig wat tips en adviezen meegegeven aan de nieuwe eigenaren van onze pups. Tenslotte hebben we ervaring. Door is een lieve stabiele volwassen hond geworden. Dat hebben we toch maar mooi gedaan. Maar nu zitten we zelf weer met een pup. Beter gezegd: een piepende, plassende, poepende pup. 

Na het vertrek van Joep, de laatste pup uit het K-nest, werd het stil in huis. Heerlijk. Karel de Eerste (onze kater) loopt weer relaxt door de gang. Door rekt zich tevreden knorrend uit op de bank. Alleen Keetje snapt er helemaal niets van. De eerste dag staat ze stil in de tuin te kijken. Wacht ze tot Sammy op haar afstuift? Of tot ze in de verte Yara en Guus een struikje ziet slopen? 

De laatste twee nachten sliepen Joep en Keetje samen in de grote bench. Stilte tussen 23 en 7 uur. Dat moet toch weer lukken? Haar alleen in de kamer laten lijkt ons niet handig, dus mag ze in de reisbench naast ons bed. Doorslapen? Echt niet. Afgelopen twee nachten was het puppy-reveil: om 3.14 en 3.54 uur. Plassen? Geen idee. Dus ook wij staan weer in onze ochtendjas midden in de nacht buiten. 

Vandaag de eerste mijlpalen:

  • 1 x plassen in de bak buiten (en vijf keer in huis…),
  • zelf in haar veilige bench klauteren tijdens onrust (poetsen en vegen) in de kamer 
  • 45 minuten alleen in huis (oké, slapend achter gelaten en weer slapend aangetroffen)
  • gaan slapen in de bench na minder dan 10 minuten zacht gemopper

Mooie momenten? Veel. 
Door, die met groot genoegen in haar eigen grote bench duikt, met haar dochter als buurvrouw. Door en Keetje rollebollend in de kamer. Kee in een draf, met haar kleine pootjes op de stoep achter haar moeder aan. Maar ook: een bibberende pup die de herrie van stratenmakers echt te veel vindt, een bijzonder luid jankende pup naast mij in de auto, en jawel, weer een drol op de mat. 

Kee is niet gewend aan alleen zijn. Dat zal opgebouwd moeten worden. Morgen weer een stapje verder.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “We hebben weer een pup”