Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Bench

Waarom een BENCH

In de tijd dat wij Stuiver in huis namen was een bench bij ons alleen bekend als hulpmiddel voor honden met gedragsproblemen. Een hond had een mand, Stuiver dus ook. Een bench was zielig.

Niets is minder waar!

Door is opgegroeid in een bench. Een rammelend metalen geval. Geweldig ding. Lekker kussen erin (met veel eigen hondenlucht) en zeker in het begin een doek over de bench. De bench gaf haar rust als ze over haar puppy-grenzen heen ging. De bench is haar plek als we weg zijn, maar ook een veilige plek als het in huis druk is. 

Bij de meeste honden zal het wel nodig zijn om aan de bench te wennen. Tips daarover vind je hier

Welke bench

Wij hebben eerst een te kleine bench gekocht. Prima voor een pup tot 1 jaar. Maar bij een schofthoogte van 36 cm hoort toch wel een ander maatje. De hond moet gestrekt in de bench kunnen liggen als hij er langere tijd in moet verblijven.

De reisbench is van stof rondom een inklapbaar buizenframe. Luchtgaas en ritsbare deur boven, voor en opzij. Dan blijft er een plat pakket over die in een tas kan. Ter grootte van de bodem van de bench. Deze gaat mee op vakantie, op logeerpartijen, naar sommige restaurants of naar feestjes. Na 3 jaar is de slijtage vooral veroorzaakt door de 2 nestjes pups die er mee naar dierenarts en uitstapjes gingen.

Maten van:

  • reisbench: 60 diep, 38 breed
  • (te) kleine bench: 60 diep, 43 breed
  • grote bench – geschikt voor volwassen Markiesje: 76 cm diep, 48 breed