Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

K-nest: Ginny (Door) x Focus – 5 juli 2020

vlnr: Joep (blauw), Sammy (rood), Kuma (oranje), Koeper (groen), Keetje (geel), Guusje (paars)

De zorg voor het eerste nest in 2018, het I-nest, koste ons bijna al onze vakantiedagen, een paar slapeloze nachten, een tapijtreiniging, en een paar niet meer weg te poetsen vlekken in onze houten vloer. Het leverde ons een onvergetelijke geboorte van 5 handjes pup, hun groei, de contacten met 5 blije families. En Door? Van oermoeder ontwikkelde ze zich naar opvoeder en speelkameraad. En werd daarna weer ons gezellige hondje. We kunnen het haar niet vragen, maar geen moment hadden we het idee dat zij er ongelukkig van werd. In tegendeel.

Dus we wilden het graag nog een keer doen. Dit keer is de vader is Focus. Het nest met 6 prachtige pups is op 5 juli geboren. Ook nu weer een bevalling uit het boekje.

Berichten over dit nest zijn  hier te vinden:
Drachtperiode
1e week
2e week
3e week
4e week
5e week
6e week
– 7e week

groeilijnen

Wil je zien hoe de pups geboren worden? Filmpjes hiervan staan op de pagina geboorte

De ‘officiële’ namen staan hieronder. Inmiddels weten alle nieuwe eigenaren wie hun pup wordt. Bij de foto bovenaan de pagina zie je hun roepnamen staan.

 

 

Oh ja, toch ook maar even hier: Ja, alle pups hebben al een nieuwe baas. Nee, vragen om een pup via mail of website heeft geen zin. Niet eerlijk, willen we niet. De Markiesjesvereniging heeft een zeer goed georganiseerde wachtlijst. De mensen op die lijst wachten soms al 2 jaar. Die zijn echt het eerst aan de beurt

Door