Interessante websites

Deze websites vinden wij de moeite waard:

Algemeen:

Voeding en opvoeding

  • leuk artikel over bijtgedrag bij de pup: www.puppygroep.nl/puppy-bijten-afleren. Het vele bijten gaat over als het melkgebit gewisseld is, maar tot die tijd is het goed om te bedenken waarom de pup bijt en wat je er dus aan kan doen.
  • www.voerwijzer.com: een site met heel veel informatie over hondenvoer. Beetje pro-Barf, maar de commentaren bij de artikelen laten goed andere meningen zien. Ik denk dat iedere hond-eigenaar zijn eigen keuze moet maken die het beste bij zijn of haar hond past en bij zichzelf. Door wordt gevoedt met afwisselend brokken (merk Canagan) en kvv. De brok en natuurlijk ook het kvv bevatten vooral vlees. Hierdoor poept Door mooie vaste kleine keutels. Tijdens de dracht en worp van het I-nest krijgt Door alleen nog kvv van verschillende diersoorten en snacks van vissenhuid, bullepees, (gejatte) kattenbrokjes. Daar doet ze het heel goed op.
  • welk tuig ga je kiezen voor je hond? Geen idee, maar ik vind het belangrijk dat je je hond niet aan een halsband meeneemt. Dit artikel beschrijft voor- en nadelen van veel tuigjes. Door is gestart met een K-9 tuigje. Stond haar super leuk, maar het is denk ik vrij warm en blijft lang nat na regenbui of zwempartij. Nu heeft ze een Ezydog tuig. Prima als ie eenmaal om is, maar Door heeft er een hekel aan als je iets over haar kop moet doen. Mogelijk gaan we nog een alternatief uitproberen.

 

Door – Langevelderslag 2018