Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Wel of geen verzekering

Zelf hebben wij geen verzekering voor onze huisdieren. Natuurlijk hebben we wel kosten gehad. Een kat met een bekkenbreuk na aanrijding en Stuiver die op latere leeftijd aardig wat medicatie en kleine operaties gehad heeft. Doordat per keer de kosten te overzien waren hebben we er voor gekozen om dit per keer te betalen.

Is onze keuze de beste? De kosten van een verzekering kunnen aardig oplopen. Niet alles is gedekt door een verzekering. Maar….we raden wel aan om er zelf goed over na te denken. Lees hierover het volgende verhaal:

 

Uit ons eerste nest kreeg Sky toen hij 5 maanden oud was een ongelukje door een speelse aanvaring met een grote hond. Een breuk van spaakbeen en ellepijp van het linkervoorpootje was het gevolg. Er was een operatie nodig waarbij een plaatje op het bot geplaatst werd. Dit plaatje moet er ook weer uit.

Kosten van dit feestje tot nu toe (naast natuurlijk een paar geschrokken baasjes en een zielige maar gelukkig goed herstelde hond): ca €2.500.

De brokkenpiloot zat enige tijd later weer bij de dierenarts in het weekend rond middernacht. Dit keer na het verorberen van iets wat duidelijk problemen in zijn keel gaf. 

Gelukkig hebben deze eigenaren wel een verzekering afgesloten. Kosten €33/maand. Hun eigen bijdrage is 10% voor deze kosten. Daarnaast wordt €65 vergoed per jaar voor preventieve zorg (entingen en ontwormen). Zij hebben hun verzekering er dik uit. 

sky met spalk