Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Voeding

Ik denk dat iedere hond-eigenaar zijn eigen keuze moet maken die het beste bij zijn of haar hond past en bij zichzelf. Tegen je zin in een bevroren worst KVV (“Kant en klaar Vers Vlees”) in stukjes hakken gaat niet werken. Maar ik heb meer problemen met grote hoeveelheden zachte hondedrollen oprapen. En die krijg je weer van de makkelijke (supermarkt)brokken. 

Door wordt gevoed met afwisselend brokken (merk Canagan) en KVV. De brok en natuurlijk ook het KVV bevatten vooral vlees. Hierdoor poept Door mooie vaste kleine keutels.

Zelf eet ik liever geen vlees, en als ik het wel eet, dan alleen van een beest dat een normaal dierenleven heeft kunnen leiden. Voor onze honden proberen we zo veel mogelijk dezelfde norm te hanteren. Het merk Canagan gebruikt alleen vlees van dieren die aan die norm voldoet (als ik hun verpakking mag geloven). En van KVV is nu ook een BIO-variant te koop en niet eens heel duur.

Tijdens de dracht en worp van het K-nest krijgt Door nog steeds de combinatie van brokken en KVV. Nu de pups er zijn geven we haar extra geitenmelk voor aanvulling van het Calcium. Daarnaast krijgt ze regelmatig een eitje en snacks van rund, kip en vissenhuid, en iedere ochtend (gejatte) kattenbrokjes. Daar doet ze het heel goed op.

De website www.voerwijzer.com geeftt heel veel informatie over hondenvoer. Beetje pro-Barf, maar de commentaren bij de artikelen laten goed andere meningen zien.