Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Tuigje kiezen

TUIGJE KIEZEN

Welk tuig ga je kiezen voor je hond? Geen idee, maar ik vind het belangrijk dat je je hond niet aan een halsband meeneemt. Dit artikel beschrijft voor- en nadelen van veel tuigjes.

Bedenk dat de het eerste tuigje maar korte tijd meegaat. Er zijn vrij simpele H-tuigjes en instap- of borsttuig te koop. Vooral de H-tuigjes zijn goed verstelbaar. Er zijn tuigjes die minder dan 5 euro kosten. Voor minder dan 15 euro zou je wel wat moeten vinden. 

Onze gemiddelde pups hebben rond 8 weken een borstomvang van ongeveer 30 – 34 cm. Het instaptuig is verstelbaar voor een borstomvang van 26 tot 40 cm.

In hun nestperiode dragen onze pups K-9 tuigjes Baby 1. Heel leuk omdat de kleurtjes passen bij hun nestkleurtje. Daardoor zijn ze op de foto makkelijk te herkennen.

Door kreeg toen ze bij ons kwam met 8,5 week ook een K-9 tuigje, maat baby 2. Stond haar super leuk, maar het is in de zomer vrij warm en blijft lang nat na regenbui of zwempartij. Daarna droeg ze een Ezydog tuig. Prima als ie eenmaal om is, maar Door heeft er een hekel aan als je iets over haar kop moet doen. Men zegt ook van dit tuig dat het de hond te veel belemmerd in de beweging van de schouders.

Inmiddels zijn we overgestapt op het Tre ponti tuigje. Hiermee zijn we tot nu toe erg tevreden. Het tuig hoeft niet over haar kop en dat vinden we voor Door nu het belangrijkst. Ze moet instappen. En als ze daarvoor ook nog een snack krijgt, dan is dat echt niet erg.

Voor wat intensiever sporten zoals hardlopen of spoorzoeken met je Markiesje vind je op de site van rundog.nl aanvullende informatie. Voor tuigjes die meer bewegingsvrijheid geven aan de hond. Met name een tuig met een borststuk die de schouders vrij laat is hiervoor goed.

Door met ezydog tuig

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *