Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Door is door: naar de gevorderden Agility!

Zodra Door oud genoeg was hebben we allerlei cursussen met haar gedaan. Allereerst natuurlijk puppie cursus. Bijzonder fijn om onder begeleiding zowel je hond als jouzelf te leren hoe om te gaan met andere honden. Zeker bij een kleiner ras kan het geen kwaad om in te schatten hoe een andere hond gaat reageren.

Daarna zijn we gehoorzaamheidscursussen gaan doen. Vooral heel leerzaam voor mij. Ik heb hier beter hondentaal leren begrijpen en leren ‘spreken’. Voor Door was het vooral een feestje. Targets aanraken, blokken apporteren, naar een vaksturen of pionnen ronden. Binnen de kortste keren had ze het door. Je ziet hoe het haar uitdaagt om uit te puzzelen wat er van haar verwacht wordt. Haar C diploma haalde ze met glans.

April 2018 zijn we gestart met Agility. Bij de eerste cursus hebben we vooral kennis gemaakt met alle toestellen, de trucjes om die goed te nemen, de opdrachten die er bij horen. Op het moment dat de auto stopt op het parkeerterrein bij KC Kennemerland en Door uit het raam kijkt, lijkt ze al te zien waar we zijn en zie je haar enthousiasme. Agility is voor haar feest. Je kan haar voor de eerste sprong zetten en laten wachten tot ik op mijn plekkie sta. Zodra het eerste “let op…hoog” klinkt stuift ze er vandoor.

In september mochten we verder in de beginners groep. Na 4 lessen werd Door al loops. Na de dekking hebben we half oktober nog 2 lessen mee gedaan. Door vond het nog steeds leuk, maar de pit was er een beetje uit. Hoe zo rennen door een tunnel? Die kan je best lopend doen. Toen het vervolgens ook nog een les koud en nat werd zijn we maar gestopt. Tijd voor lekker zwanger zijn voor Door.

Gisteren was de laatste les en ben ik nog even gedag gaan zeggen. En wat bleek: Door deed het super goed, kent de toestellen voldoende om verder te mogen bij de gevorderden. Jolande, bedankt! Voor jouw kennis en ervaring, voor je positieve begeleiding. Wij zullen er in april graag weer bij zijn!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *