Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Wandelen met Guusje

Vandaag hebben we Guusje weer gezien. Dankzij de belangrijke taak van het langsbrengen van de stamboompapieren. Uiteindelijk zijn we die papieren toch nog vergeten, maar het weerzien met Guusje was heel leuk. 

Guusje is met 4 maanden een prachtige stevige pup. Guusje is pupje paars, het tweede pupje uit het K-nest. Ze heeft duidelijk een iets vollere vacht dan haar zus Kee. Haar poten zijn steviger, dikker. Volgens mij noemen ze dat ‘een stevige bone’. Duidelijk anders maar ook erg mooi. We zijn heel benieuwd hoe groot ze gaat worden. Gaat ze broer Joep achterna?

Guusje groeit op met een lieve, grote, herdershond. Mogelijk dat ze daarom, net als Kee als die alleen is, in het begin even de kat uit de boom moet kijken. 

Door heeft duidelijk lol in de ontmoeting met haar dochter. Het valt op dat ze naar Guusje niet zo grommerig is als naar bijvoorbeeld Sammy. Mogelijk omdat Guusje weet hoe ze zich naar een volwassen hond moet gedragen?

Op dit moment is Door soms niet te onderscheiden van haar pups. Ze is veel van haar vacht kwijt waardoor ze een miezerig kale staart heeft, puppenoortjes en nauwelijks bevedering aan haar poten. Dit is normaal na het zorgen voor een nest pups en komt vanzelf weer goed.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *