Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Mama Fenna!

Op 23 december is Fenna (ons pupje blauw) moeder geworden van 5 pups. Vier reutjes en een teefje. Wij mochten op de eerste rang zitten bij alle nieuwsberichten en we hebben genoten. De spanning van de baasjes van Fenna vooraf en tijdens de bevalling, het genieten van zo’n prachtig nestje. De tijd verliezen bij het bewonderen van zo’n hoopje verse pups in een werpkist. We herkennen het allemaal. Via app-jes kwamen alle berichten, vragen en foto’s langs van middernacht tot een uur of 3. Handig dat Joost net in een serie avonddiensten zat. Naast ons werd ook de nestbegeleider van de vereniging geraadpleegd. Fantastisch hoe deze nieuwbakken fokkers dit aangepakt hebben. 

De pups: Lee, Legend, Lotus, Levi en Lilly, doen het ondertussen goed. Na een wat trage start van één van de reutjes, Levi, laten alle pups prachtige groeicurves zien, zijn de oogjes al weer open en wordt er rondgekropen in de werpkist. En ma Fenna gedraagt zich als een ervaren wasstraat met melkbar. Al zoekt ze ook op tijd haar rust. Kunnen wij nog wat van leren. Binnenkort maar eens een kraamvisite plannen, al is die het leukst als er lekker rond gehobbeld wordt.

Ik heb Door zachtjes in haar oor gefluisterd dat ze oma geworden is. Ik kan me vergissen, maar boven de licht verontwaardigde trek rond haar bek zag ik een paar glinsterend trotse ogen. Of het was misschien de weerkaatsing van die  van mij. 

Ma Fenna tijdens power-nap

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Mama Fenna!”