Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Nestkeuring

7 weken + 1 dag

Vandaag was voor ons een spannende dag: de nestkeuring. Dit is ons eerste nestje, natuurlijk vinden wij het prachtig, maar wat vinden anderen er van?

De dierenarts vond de pups gezond, alleen bij twee pupjes is er een navelbreukje gevonden. Is dat erg?

De keuring verliep prima. De pups hadden net heel lang gespeeld en waren een beetje doezelig. Vooral Sky probeerde keurmeester Jettie om te kopen door lekker op zijn rug te gaan liggen en met zijn mooie zwarte oogjes haar heel lief aan te kijken. De heren en dames kregen allemaal een pluim. De navelbreukjes zijn klein bij de één en minimaal bij de ander. En Door is tot natuurtalent gepromoveerd. Wij zijn apetrots 😊💕

Nog een toegift: allereerst lag er een prachtige oude handdoek klaar voor een wasje. Daarna mag ie een weekje in de puppen ren om lekker het luchtje van het nest op te nemen. Liefst met plas voor extra aroma. Die kan dan mee als de pups uitvliegen. Er waren 4 pups die vonden dat de lap met hen mee moest.

Na de ruzie gesust te hebben, mocht de tv aan. Doen we nooit, maar ze hadden het verdiend. Zelfs Door vond het leerzaam! Alleen Innis vond het saaaaiii. Behalve toen het hert langs kwam. Zijn er veel herten in de Eindhovense bossen? Pas maar op daar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Nestkeuring”