Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Verhuizen!

November 2020 was mijn laatste berichtje. Toen werd het winter en daarna stond onze wereld op zijn kop: we konden een stukje grond kopen aan de rand van Hillegom. In mei heb ik nog even een poging gedaan om nog wat bij te schrijven, maar zelfs dat mislukte. Inmiddels zijn we 10 maanden verder. We staan op het punt om te verhuizen naar een stacaravan. We halen een bouwkast op en graven een waterput in. Vragen vergunningen aan, regelen slopers, aardpennen, bomenzagers. En ondertussen genieten we iedere dag van Door en Kee. 

Het K-nest is inmiddels ruim een jaar oud. We horen heerlijke berichten van de pups (pubers inmiddels!). En van dichtbij zien we de ontwikkelingen bij Kee. Ook zij kan soms puberen, maar minder dan we van Door kunnen herinneren. Ze is voorzichtiger: naar andere mensen en andere honden.  Alleen weghollende paarden en katten geven kortsluiting in haar hondenbrein. Dan werkt het alleen om het voor te zijn, of haar na te kijken.

Waarom Kee zo voorzichtig is naar mensen en honden is niet helemaal duidelijk. Karakter? Genen? Te veel onder moeders hoede? Of toch een Corona-pup? Zeker is dat we met Door als pup en puber vakantie vierden, verjaardagen bezochten, stedentripjes deden, logeerpartijen regelden. Niets van dat al met Kee. Op dit moment zien we wel wat veranderingen komen en wordt ze vrijer. Mogelijk moet gewoon de tijd zijn werk doen. 

Door en Kee samen zijn super. Ze dollen, pikken elkaars kluiven af, verkennen samen de wereld. Met Door als relaxte juf. 

De verhuizing is over 3 weken. Het landje is helemaal vertrouwd voor Door en Kee, de stacaravan natuurlijk niet. Als het lukt, en de pc is weer aangesloten, laten we weten hoe het ze vergaat.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Verhuizen!”