Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Op bezoek bij Sammy

Van alle pups hebben we de documenten ontvangen met gegevens van de stamboom en het DNA onderzoek van de pups. Natuurlijk kunnen we die per post opsturen, maar langsbrengen is leuker. Een goede reden dus om woensdagmiddag bij Sammy op bezoek te gaan.

Keetje blijkt andere honden best spannend te vinden. Ze is gewend om achter haar moeder aan te hangen. Afgelopen week zijn we daarom zo veel mogelijk alleen met haar op pad gegaan. Dat, en de puppy-cursus zorgen dat ze haar spanning wel kwijt raakt. Toch vindt ze Sammy heel even erg spannend. Maar binnen een paar minuten komt ze los en spelen de pups naar hartelust.

Door bemoeit zich te veel met de pups. Enerzijds corrigeert ze wild gedrag, maar ze doet dat wel erg grommerig. Dat is Keetje dan wel weer gewend maar Sammy niet meer. Om de pups de ruimte te geven remmen we Door wat af. Dat blijkt een goede keus.

Nu Keetje 16 weken is komt er iets meer rust in huis.De zindelijkheid gaat nu behoorlijk goed. Ze laat steeds beter weten wanneer ze wat moet. ‘s Nachts laat ik haar nog wel plassen. De volle 7-8 uur is nog te lang.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *