Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Speelkwartier

De vraag die we vaak krijgen: hebben jullie het niet heel erg druk nu? Het antwoord is: absoluut! Met bezoek, met opruimen, met wassen en voeren. Maar het meest tijdrovend: kijken. 

Vanmorgen na het wakker worden barsten de pups van de energie. Ze gaan op verkenning uit. Vechten met elkaar. Je ziet Door ingrijpen, soms een druktemaker lekker moe maken. Alle pups zijn lekker aktief, al zien we inmiddels wel verschillen. Maar…kijk, oordeel zelf, schrik niet van het gegrom. Het zijn echt lieve gezelschapshondjes, geen pitbulls.

De kunst is om de pups bij het wakker worden eerst allemaal te laten plassen. Niet vergeten wie nog niet geweest is. Daarna mogen ze de ren uit klauteren. Kost ze weinig moeite. En dan is het feest! Over de verwarming ligt een stuk karton om te voorkomen dat ze er met hun pootjes doorheen zakken. Na een minuut of 10 begint de boel weer te plassen heb ik gemerkt. Tijd om ze even een sanitaire stop te laten maken? Gaan we morgen proberen, hopelijk hoef ik dan minder te dweilen. Na nog een kwartiertje dollen zakt de boel langzaam ineen. Moeders reisbench is populair, maar ook het hangmatje: topaankoop. En de grote bench in de ren is nu ook helemaal fijn sinds de zijdeur open staat. Ze klimmen er regelmatig zelf in.

Naar buiten is vandaag niet gelukt: de storm gaf te veel herrie buiten en het was koud. Zodra de deur open ging zaten alle pups aan de andere kant van de kamer. Helaas. Hopelijk morgen minder wind?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *