Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Honger!

We zijn de 7e week van Doors dracht in gegaan. Afgelopen zondag woog ze 8,1 kg. Dat is 1,2 kilo meer dan in het begin. Het lijkt wel of we haar buik per dag zien groeien. Ze wordt logger en springt duidelijk moeizamer op verhogingen.

En ze heeft honger! Van twee kanten wordt ons geadviseerd om helemaal over te gaan op kvv. Op die manier krijgt ze volwaardige voeding binnen en volledig vlees. Volgens Karin, onze nestbegeleidster, mag er best wat vet op de ribben ontstaan. We moeten vooral op het gedrag van Door letten. Te veel honger klopt niet, dan krijgt ze te weinig. Het kvv is makkelijker te verteren voor haar. En Ton, de leverancier van het kvv rekent mee met de hoeveelheden. Gaven we eerst 20 gram kvv per kilo lichaamsgewicht, het mag nu 35 gram per kilo worden. Door over te schakelen op alleen nog kvv is het veel makkelijker te zien of ze haar portie wel binnen krijgt.

Vanaf vandaag hebben we dat gedaan, verdeeld over 3 porties. Plus nog een kluifje en wat vissenhuid. Door kan weer lekker verder groeien.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *