Ervaringen met het fokken van Markiesje pups

Een pond hond

Vanavond, 37ste dag na het dekken, is Door precies 500 gram zwaarder dan aan het begin van de dracht. Dit is een heel klein beetje minder dan bij nest 1 rond deze tijd. Maar ja, wat zegt dat. Al zou een nest met 6 pups natuurlijk wel heel leuk zijn…Volgens onze fok-bijbel “De geboorte bij de hond” is het aantal pups per nest vooral bepaald door de erfelijke lijn van de teef. Tsja, haar voormoeders hadden mooie grote nesten. Dus wie weet. 

Voor de pups zelf is het wel goed als ze met een groter aantal zijn. Ze voeden elkaar op. Daarnaast is het voor moederhond fijn als er meerdere pups zijn omdat de bevalling hierdoor op tijd start. Een nest met maar 1 of 2 pups wordt vaak later geboren. De pup kan groter groeien waardoor het een moeilijkere bevalling is. De oorzaak van dit verschijnsel is niet helemaal duidelijk.

Maar zover zijn we nog niet. Afgelopen dagen hebben we aan de conditie van Door gewerkt door een mooie wandeling in het Vechtdal te maken. 15 km deed ze zonder probleem. Vanavond een fotoshoot in de avondzon. De buikfoto is natuurlijk niet charmant, maar laat wel goed zien dat haar lijf zich klaar maakt voor het nest pups.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Een pond hond”